L I F E


Hey baby bloggie , sumpah dah lama gila abaikan awak kat sini sorang sorangg . Sorry sorry :/
Saya busy lah yangg , study study study #studyke? HAHAHA
So memanglah tersangat sangat takda masa nak jenguk awak kat sini . 
So alang alang dah rajin menaip nih kann , meyh saya story sikit pasal life saya dalam 3 - 4 bulan nihh ehh :)
Last saya update awak bulan APRIL kann ?
So start from : 


MAY , awak nak tau takk , saya masuk belajar dekat UNITEN PAHANGG . Mak aii , sikit punye jauh kann ? Tapi takpe nak merantau punye pasal . 
Saya dapat course Foundation in Business Administration . 
Seronok tuh memang lah seronokk , kawan pun sporting #mmgbestbro! 
First time saya dapat kawan kawan perempuan fully litup yg tersangatlah open-minded :D #minnadirahtasha . 
Sayangs korang lebih ahh <3<3<3
Nadirah , Tasha & Yasmin (roommate)
JUNE , saya dah start pening kepala belajar account . Bayangkan lahh , even org yg dah ada basic account pun terkial-kial nak catchup lecturer ajar . 
Apetah saya nih haa , mengesot macam siput sedut dahh , esot sana esot sini . 
Mmg takdapat dibantu lagilah cerita nyeh so saya pun angkat kaki meninggalkan UNITEN setelah hampir sebulan dua minggu berkampung di situu .


JULY , yeahh itu dia . Dah nampak kan kan kann ? Saya pergi sambung semula study yg tak kesampaian di KPTM CHERAS . 
Kali nihh , tukar course lain pulakk . Saya ambil course Diploma in TESL . 
Haaa konon konon terror English lah nihh , setakat menulis boleh lahh . 
Tapi bila suruh bercakap , berterabur nokk . Tergagap-gagap saya dibuatnyeh . Kelam kelibut otak memerah ape ape yg patut perah HAHAHA 
Kat sini ramai girls yg lagi sporting and outgoing #budakklkann:) Seronok dapat kawan dgn mereka even ada hal sikit . Yang paling saya selalu cari tak kisah lah time susah ke senang ialah Rainie and Anis :)
Anis & Rainie
AUGUST , sekarang nihh mungkin saya bakal tukar tempat study lagi . 
Takboleh carry on lah TESL tuhh . Dah ahh belajar bahasa KAMUS . 
Pening makk nak belek kamus tuhh . Dalam class yg belajar bahasa kamus tuhh dah macam class vocal tauu . ' Ahh Ihh Uhh Bahh Bihh Buhh ... ' . 
Mak aii , macam Akademi Fantasia dah wehh , sabar jelahh . 
Kena pulak ada satu subject nihh , Psychology of Education . Mmg psycho habislah belajar pasal tuhh , sepatah haram takpahamm =='

So itu jelahh ringkasan , serba sedikit pasal life saya sepanjang saya tak story kat awak bloggie . Sekarang nih saya tengah confused nak sambung study kat mane . 
Saya ada apply MMU Melaka , minta Foundation in Management . 
Tapi still takda respon sampai hari nihh . Sedih jugak ahhh .Tapi out of the blue , saya dapat tawaran pergi UITM Melaka . Dapat Diploma Pentadbiran Awam . 
Best ke ? Okay ke ? Haihhh pening peningg :\

TODAY WAS A FAIRYTALE

3 comments:

  1. ok la tuh nadd . good luck :) ta semestinya ta berjaya dlm pelajaran ta bleh bjaya dlm hdup ken :)

    ReplyDelete
  2. http://missuthinkicare.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Si gadis semasa , Thanks A Lot :)

    ReplyDelete